آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
سلام
بنده یک دستگاه خودرو سواری را طی عقد عاریه از پدرم برای بهرهبرداری دریافت کردم و پدرم حق استفاده به غیر را نداده بود. چند روز پیش بنده ماشین را به دوستم دادم که برود تا جایی برای من خرید کند و بیاید. ولی متاسفانه دوستم ماشین را چپ کرد و باعث صدمه و نابود شدن ماشین گردید. ضمن اینکه بنده به دوستم به دروغ گفتم مالک خودرو هستم.
حالا در این مورد آیا بنده باید خسارت را به پدرم بدهم یا خیر و آیا برای مطالبه خسارت بنده میتوانم به دوستم مراجعه کنم؟ و اگر پدرم نسبت به من بابت خسارت گذشت کند بنده باز هم میتوانم مطالبه خسارت از دوستم بگیرم؟
طبق ماده ۶۴۳ قانون مدنی، در عقد عاریه، عاریهگیرنده نمیتواند بدون اجازه مالک، مال عاریه را به دیگری واگذار کند. بنابراین شما با واگذاری خودرو به دوستتان بدون اجازه مالک (پدرتان) به تعهد خود عمل نکردهاید و مسئول خسارت وارده به خودرو هستید.
شما باید خسارت وارده به خودرو را به پدرتان بپردازید، چرا که شما مسئولیت حفظ و نگهداری از مال عاریه را بر عهده داشتهاید و با واگذاری آن به دیگری بدون اجازه مالک، موجب خسارت شدهاید.
در مورد مطالبه خسارت از دوستتان، شما میتوانید به دلیل تقصیر وی در استفاده از خودرو و ایجاد خسارت، به عنوان مسئول اصلی خسارت، به او رجوع کنید و خسارت وارده را مطالبه نمایید.
اگر پدرتان از شما بابت خسارت وارده گذشت کند، شما همچنان میتوانید از دوستتان به علت تقصیر و ایجاد خسارت مطالبه خسارت کنید، زیرا مسئولیت دوستتان به دلیل عمل خود او است و ارتباطی به گذشت پدرتان از شما ندارد.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
سلام شما در مقابل پدرتان مسئول جبران خسارت میباشید و دوست شما هم در مقابل شما مسئول جبران خسارات میباشد گذشت پدرتان مسئولیت شما در قبال وی ساقط میگردد اما مسئولیت دوست شما مستقل از رابطه شما و پدر میباشد وامکان مطالبه خسارت از دوستتان را دارید .