آیا مایل هستید اعلانات مربوط به گفتگوهای آنلاین خود را روی دستگاه
خود دریافت کنید؟
در پنجره باز شده روی دکمه Allow کلیک کنید...
لطفاً اتصال اینترنت خود را بررسی کنید.
تلفن تماس:
شما میتوانید درخواست ارزیابی حقوقی خود را بطور مستقیم برای ارسال کنید و در کوتاهترین زمان ممکن از ایشان پاسخ
بگیرید.
لطفا دقت داشته باشید، شما در هر روز تنها
میتوانید ۳
درخواست ارزیابی حقوقی رایگان ویا ارتباط مستقیم با متخصص ثبت نمایید.
همچنین دقت داشته باشید درصورت عدم انتخاب متخصص، پیام شما برای تمامی متخصصان ارسال شده و ایشان
می توانند ارزیابی خود را از درخواست شما مطرح نمایند.
بنده سوالی دارم. بیش از یک سال گذشته خودروی خودم را در دفتر اسناد رسمی به اسم برادرم با شرط وکالت بلاعزل بدون محدودیت زمانی کردم ولی ایشان تا به الان برای تعویض پلاک و گرفتن سند رسمی و کارت ماشین به اسم خودش اقدام نکرده؛ بهطوریکه خودرو بیشتر اوقات منزل پدرم پارک است و بعضا برای امورات روزمره پدر و مادرم از آن استفاده میکنم چرا که برادرم در دسترس نبود.
حالا همسرم متوجه شده پلاک خودرو همچنان به اسم من است و میخواهد این پلاک را به عنوان مطالبات مهریهاش توقیف کند.
حالا برادرم به تکاپو افتاده که برود تعویض پلاک و سند و کارت ماشین را به اسم خودش بزند. سوالم این است: با توجه به اینکه بیش از یک سال گذشته به اسم ایشان کردم، آیا همسرم میتواند این پلاک را توقیف و به عنوان مطالبات مهریه از آن استفاده کند؟
با توجه به قوانین حقوقی ایران، سند مالکیت خودرو تا زمانی که پلاک و سند رسمی خودرو به نام فرد جدید صادر نشده باشد، متعلق به مالک قبلی است. بنابراین، تا زمانی که سند رسمی و پلاک خودرو به نام برادرتان تغییر نکرده، همسر شما میتواند به عنوان طلبکار مهریه، درخواست توقیف خودرو را به دادگاه ارائه کند.
بر اساس ماده ۲۲ قانون ثبت اسناد و املاک، مالکیت خودرو با ثبت در دفترخانه و تعویض پلاک به نام فرد جدید منتقل میشود. تا زمانی که این مراحل تکمیل نشده باشد، مالکیت همچنان به نام شما است و قابل توقیف به عنوان مهریه است.
بنابراین توصیه میشود که در اسرع وقت نسبت به انتقال سند و تعویض پلاک به نام برادرتان اقدام کنید تا از توقیف احتمالی جلوگیری شود.
این پاسخ توسط هوش مصنوعی تولید شده است. لطفاً
توجه
داشته باشید که ممکن
است اطلاعات
ارائهشده
بهطور کامل دقیق
یا قابل اعتماد نباشد. توصیه میشود برای تأیید صحت اطلاعات، به مشاوره وکلای مجرب مراجعه کنید.
با سلام
با توجه به اینکه پلاک هنوز به نام شما هست در استعلام از دادگاه توقیف میشود ولیکن با توجه به اینکه وکالتنامه تنظیم شده و وکالت در فروش به برادرتان بدون محدودیت دادهاید برادرتان میبایست از طریق اجرای احکام اقدام نماید و مدارک را ارائه دهد و دفاع نمایند که خودرو قبلا به شما منتقل شده است
بله امکان توقیف خودروی شما بابت مهریه وجود دارد ولی اگر انتقال آن به برادرتان واقعی باشد برادرتان با توسل به قرائن و امارات امکان اثبات مالکیت خود را دارد.
سلام و عرض ادب
چون پلاک همچنان به نام شماست؛ قابل توقیف است لکن درصورتیکه برادرتان از شما مبایعه نامه دستی با امضا و اثرانگشت دو شاهد به تاریخ قبل از تاریخ ثبت وکالتنامه رسمی در دفترخانه داشته باشد؛ میتواند به استناد آن مبایعه نامه و وکالتنامه قائم به آن، ادعای خرید و انتقال مالکیت نموده و با اعتراض ثالث اجرایی و اثبات وقوع بیع؛ نسبت به رفع توقیف خودرو اقدام نماید.
اما اگر مبایعه نامه ای در کار نباشد؛ صرف تنظیم وکالتنامه رسمی، دلیل فروش و انتقال مالکیت خودرو از شما به برادرتان محسوب نمیشود و لذا خودروی توقیف شده به صرف وکالتنامه رسمی تنظیمی بابت فروش آن خودرو، قابل رفع توقیف نبوده و همچنان جزو مایملک (اموال و دارایی های شما) محسوب میشود.